Daar is ‘ie dan: onze camper!

Daar is ‘ie dan: onze camper!

Leestijd: 3 minuten

Kerst. Jaaa, het is gelukt! Na een jaar oriënteren, zoeken, bekijken en het steeds net niet vinden, hebben we er nu een gevonden. Als een prachtig kerstcadeau hebben we sinds kerstavond onze eigen camper. Het is van oorsprong een pakjeswagen, waar twee eigenaren geleden een botenbouwer mee aan de slag is geweest. Dat heeft geleid tot een degelijke camper met allerlei vernuftigheden erin verwerkt.

De indeling is vrij standaard, precies zoals wij voor ogen hadden. Een vast bed achterin, een zitje voorin. Een keukenblok en WC. Een ruime bergruimte achterin. Een trekhaak om de fietsendrager op te zetten. Maar dan het vernuft. Zonnepanelen op het dak die de huishoudaccu opladen zodat we op een normale zomerdag voldoende elektriciteit hebben. Een LPG tankje voor het koken, het warme water en de koelkast (die ook beperkte tijd op de huishoudaccu kan of op stroom van buiten). Er zit zelfs een echt oventje in, dat ook op gas draait.

Buiten zit een grote uitgang voor de vuilwaterafvoer, zodat je niet een kwartier lang hoeft te wachten voor de tank leeggelopen is. Met de waarschuwing erbij om een stap opzij te zetten als je de sluis openzet. Die ervaring van natte voeten blijft ons hiermee bespaard. In de garage, de bergruimte achterin, zit een kraan voor koud water. Met een handdouche eraan kan het zomers als buitendouche worden gebruikt. Toegegeven, we stonden ernaar te kijken terwijl het waterkoud was net boven 0°C, toen lokte het idee van een buitendouche niet echt. Maar denk aan hete dagen zoals de zomer van 2019, dan kan dat echt.

We zijn er blij mee. Alles werkt en ziet er goed uit. We hoeven niet zelf te verbouwen, maar kunnen nog wel genoeg pimpen naar onze zin. De camper, die we Drenthelaar hebben gedoopt, is neutraal van kleur. Dat biedt ruimte om er wat leuks en persoonlijks van te maken. Zoon en dochter hebben onafhankelijk van elkaar al aangeboden om te gaan decoreren. Ontwerpen mogen worden ingediend.

Onze Drenthelaar komt bij ons in winterslaap. Hij is wel bestand tegen de winter, met een dieselkacheltje en goede isolatie. Maar wij zijn zelf wat minder koubestendig. Nog maar even geduld hebben voordat we er echt mee op pad gaan. Dat geeft ons de tijd hem aan te kleden en te vullen naar onze zin. En ik mag de uitdaging aangaan het ijzeren ros te leren berijden. Ik vind ons bestelbusje al een hele kluif om in te parkeren. Deze is nog een paar meter langer en hoger.

Eerst inventariseren wat we nodig hebben. Lijstjes maken, daar hou ik van. En dan rustig op zoek om het liefst zoveel mogelijk tweedehands aan te schaffen of zelf te maken. Dat zal niet met alles kunnen. Maar het is een mooi streven hierbij aan het milieu te denken. Om het rijden op diesel nog en beetje te compenseren. In ieder geval zal er navigatie in moeten, anders voorzien we hommeles. Sinds de komst van de TomTom hebben wij nooit meer ruzie in de auto.

En dan kunnen we serieus plannen maken voor volgend jaar. Met een camper kan je ook in coronatijd nog redelijk makkelijk op pad. We zijn vrijwel zelfvoorzienend. We starten in het voorjaar dicht in de buurt met een weekendje om uit te proberen. Dan kunnen we kijken wat we nog missen aan inrichting. In de zomer lijkt een trektocht door Nederland een mooi begin van een echte vakantie.

Met de Drenthelaar door de 12 provincies drenthelen? En van elke provincie een recept, want koken zullen we. Inclusief ovenschoteltjes. Wij willen de uitdaging aan. Natuurlijk doe ik hier verslag van onze avonturen. Als jullie bijzondere plekjes weten waar we zeker langs moeten gaan, laat het ons weten!


6 gedachten over “Daar is ‘ie dan: onze camper!

  1. Wow, dat is een leukerd! Daar gaan jullie beslist een hoop plezier aan beleven. Alvast veel voorpret voor de te maken tochten en plezier met oppimpen!

  2. Ik zag hem in het echt! Jullie speurwerk is beloond. Dat je er heel veel plezier van mag hebben in de toekomst! Ik ben benieuwd naar jullie avonturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: