Start van een ontdekkingstocht – deel 1

Start van een ontdekkingstocht – deel 1

Leestijd: 2 minuten

Ontdekken. Ja, dat wil ik! Ik wil nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe culturen leren kennen. Ik wil reizen en daarover vertellen, geïnspireerd worden en anderen inspireren. En ik wil mezelf ontdekken, wat kan en wil ik nog meer? Waar kan ik een bijdrage aan leveren waar anderen wat aan hebben? Hoe kan ik meer verbinding maken met anderen?

Dit is de start van een ontdekkingstocht. Het begon bij bovenstaande vaststelling en daarna kwam het brainstormen. Ik raak geïnspireerd van de verhalen van mensen die rondreizen, die ervaringen opdoen en daar vervolgens wat mee doen. Hun ervaringen delen, bijvoorbeeld in een blog of documentaire. En die niet alleen de leuke kanten laten zien, maar ook de momenten dat het tegenzit of niet gaat zoals ze verwachten. En dan ook dat ze die tegenslagen overwinnen, niet opgeven, maar alternatieven zoeken, flexibel zijn en hun verwachtingen zo nodig bijstellen of juist actie ondernemen om er alsnog te komen. Dat inspireert mij, dat je kan doen waar je hart ligt als je bereid bent ervoor te gaan. 

Dus…. als ik het inspirerend vind om de verhalen van anderen te lezen… dan zou het zomaar kunnen zijn dat anderen het ook leuk vinden mijn verhalen te lezen…? Nu ben ik niet zo van het lukraak delen van persoonlijke verhalen, ik ben meer iemand die graag op de achtergrond blijft. Maar als ik anderen wil inspireren zal ik het ook moeten delen, anders valt er niets te inspireren. En wat is er nu leuker dan een verhaal volgen vanaf het eerste begin? “Dan moet je nu al een blog beginnen,” zei iemand, “gewoon beginnen en dan zie je wel wat er gebeurt. Geen ja-maar, gewoon doen, je hebt van alles te vertellen, je vindt het leuk om te schrijven, waarom het moeilijker maken dan het is?” Oh, ja, dat kan ik héél goed, alles moeilijker te maken dan het is. Iets met beren…. 

Vooruit, ik wil ontdekken, ik wil nieuwe ervaringen opdoen en ik wil ontdekken wat ik nog meer kan, dan moet ik dat nu ook doen. Een wijs iemand heeft me geleerd niet af te wachten, niet veilig te blijven zitten met wat je altijd al gedaan hebt, maar gewoon doen. Nou daar gaat ‘ie dan. Mijn eerste blog over deze ontdekkingstocht. Waarheen het zal leiden weet ik nu nog niet, ik neem jullie mee op deze reis en hoop dat het anderen kan inspireren zoals ik geïnspireerd raak door anderen. 

Een blog begint met een plek om te bloggen. Gelukkig vind je veel blogs over het beginnen met een blog. Domeinnaam, hosting en content management systeem moet je hebben. Dat blijkt vrij makkelijk te regelen, maar kost wat puzzelen om echt te starten. Je leest mijn blog nu en weet welke domeinnaam ik heb gevonden, dankzij de creatieve geest van mijn wederhelft: Drenthelen.nu. Vanzelfsprekend Drenthe, onze thuisbasis en waar we verwachten altijd weer terug te komen na vele toekomstige ontdekkingstochten. In combinatie met het werkwoord drentelen, zoals verwoord in het woordenboek. Zowel letterlijk als in de figuurlijke betekenis vonden wij het wel passen:

Drentelen

1) Aarzelen 2) Doelloos rondlopen 3) Dralen 4) Druilen 5) Flaneren 6) Hannesen 7) IJsberen 8) Kuieren 9) Langzaam heen en weer lopen 10) Langzaam lopen 11) Langzaam voort lopen 12) Manier van lopen 13) Op zijn gemak wandelen 14) Rondwandelen 15) Rustig rondlopen 16) Rustig wandelen 17) Slenteren 18) Talmen
(https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Drentelen/1)

Dat was stap één. De domeinnaam en een hostingpakket aangeschaft. De eerste blog geschreven. De website ontworpen. Het wordt een spannende tocht. Het wordt vast en zeker drentelen. Het wordt ontdekken. 

Drenthelen jullie mee?

2 gedachten over “Start van een ontdekkingstocht – deel 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: